sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kiitos äiti maa

Muutama päivä sitten syötiin tämmöistä herkkua:



Kikherne-villiyrttisalaatti ja bbq-tofua ja kukkakaalia


Salaattiin keräsimme vuohenputkia, poimulehtiä ja voikukan lehtiä. Lisäksi siinä oli lehtikaalia, chilijauheella, cayennepippurilla ja bbq-kastikkeella maustettuja kikherneitä, öljyä ja ripaus suolaa. Tofut ja kukkakaalit paistoin ja maustoin bbq-kastikkeella.
Eilen kävimme etsimässä muutama päivä sitten nähtyjä korvasieniä, ja olivathan ne jo kasvaneet jonkin verran. Keräsimme suurimmat ja tein niistä muhennosta.



Korvasieni-porkkanamuhennos


Maustoin muhennoksen sieniruokaperinteitä kunnioittaen vain suolalla ja pippurilla. Sipuli kuului asiaan ja kermana oli soijakerma. Ainut miinus tässä ruoassa oli, että luulin tekeväni vegaaniruokaa, vaan eipä se sitä ollutkaan - sienien ryöppäämisen tuoksinassa huomasin kattilassa uivan myös muutaman etanan. Suru oli suuri. R.i.p. etanaperhe. Ensi kerralla siivoan sienet kunnollisesti ennen ryöppäämistä...
Nyt vain ihmiset ylös, ulos ja keräämään luonnon antimia! Ilmaista ja ravitsevinta mahdollista ruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti